Bled als dagtrip

bled2.jpg

Tijdens ons verblijf in Ljubljana zijn we een dag naar Bled geweest. Bled was heerlijk, om meerdere redenen. Voor ons was het lekker om even weg te zijn uit ‘de stad’, aangezien het interrailen – en vooral het voortdurend in/uitpakken van je tas, omdat je de volgende dag alweer vertrekt – vrij hectisch is.

Vanaf Ljubljana was het echter heel makkelijk om een dagje naar het rustgevende Bled te gaan. Je kunt er naartoe met de trein (stap uit bij station Lesce-Bled), maar dan moet je óf nog een dik uur lopen, óf je moet met taxi/bus. Mijn tip: ga gewoon direct met de bus vanaf Ljubljana. Een retourtje kost ongeveer 12 euro, maar dan word je wel op een heel fijne plek afgezet. Na letterlijk 1 minuut te hebben gelopen, hadden we het zicht op de eerste foto. En echt, geen enkele foto doet recht aan de schoonheid van dit meer.

Bled1

Als je het meer bereikt zal het je opvallen dat er veel hotels zitten. Ook is er een strandje met veel glijbanen en stukken strand waar je het water in kan, maar hier moet je voor betalen. Loop je een stukje verder – in de richting van het kasteel – dan krijg je meerdere mogelijkheden om het water in te gaan. Zo gaan veel mensen van het paadje af om vanaf de berm in het water te stappen. Dit hebben wij ook gedaan, want we konden niet meer wachten. Loop je nóg een stukje verder, dan kom je op een strand waar je gratis kunt liggen. Daar zijn ook steigers waar je makkelijk het water in en uit kunt, en uiteraard is er horeca waar je een ijsje kunt halen (of kunt eten).

Vlak voor het strand heb je overigens ook nog de mogelijkheid om een bootje te huren en naar het kasteeleilandje te roeien. Dat schijnt echt de moeite waard te zijn, maar omdat wij er vooral kwamen om even bij te komen, kozen wij ervoor om op het strand te liggen. Op het eilandje kun je ook aanmeren en een bezoek aan de kerk brengen.

Bled3

Dus, ben je in Ljubljana… Ga een dagje naar Bled! Het is zo makkelijk: je koopt je buskaartje gewoon bij het busstation (naast het treinstation) en je wordt voor het meer afgezet.

Ben jij overtuigd? 🙂

3 thoughts on “Bled als dagtrip

  1. Ik ben overtuigd. Ik zou heel graag die kant op willen. Een roadtrip lijkt me heel leuk, maar de combi Ljubljana / Bled klinkt ook goed. Het lijkt me heerlijk om tijdens een verblijf in de stad even naar de natuur te trekken.

    Liked by 1 person

    1. Leuk! Ja, het was voor ons ook echt even heerlijk om de stad uit te zijn. Hoewel het in Bled natuurlijk ook erg toeristisch is, heeft zo’n andere sfeer! Echt fijn!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.