Traveldiary: Lille

Half november ging ik met een vriendinnetje naar Lille voor een weekend. Het liep iets anders dan we van tevoren hadden gepland, want doordat zij ziek werd gingen we eerder naar huis dan de bedoeling was. Ondanks dat hebben we wel enorm van het centrum van Lille genoten. Het is een prachtige stad, dus ik neem jullie graag mee in ons korte avontuur.

Lille4

Lille ligt in Frankrijk, net onder grens met België. Het viel ons erg mee hoe ver het is: we waren er in 2,5 uur! Lille is ook wel bekend als Rijsel, omdat de stad lang lang geleden bij België hoorde. De naam is altijd wel een dingetje geweest: als je niet weet dat met Lille en Rijsel dezelfde stad bedoeld wordt, zou je er zo voorbij rijden. En omdat er ook in België een stad is die Lille heet, moet je je navigatie even dubbelchecken.

Op vrijdagochtend werkte ik gewoon op school, dus we konden pas ‘s middags vertrekken. Gelukkig hadden we geen file (we waren nét voor de avondspits Antwerpen voorbij) en reden we ook in 1 keer naar de goede Lille, haha. Nadat we ingecheckt waren in onze Airbnb, zijn we direct de stad gaan verkennen.

De straatjes van deze Franse stad zijn enorm mooi! De architectuur is heel indrukwekkend en daar zijn natuurlijk prachtige foto’s van te maken. De beste tip die ik je kan geven: ga gewoon lekker rondlopen! Het stadscentrum is niet zo heel groot, dus je kunt het lekker gaan ontdekken.

Lille3

We hebben ‘s avonds gezellig ergens wat gegeten en cocktails gedronken, maar omdat Lille een echte food-stad is komt er een apart artikel over Lille voor foodies. Er is in ieder geval genoeg keuze! Vanaf 23 november kun je in Lille ook genieten van de ultieme kerstsfeer: in dat weekend zijn de kerstmarkten namelijk voor het eerst open (helaas hebben wij dat dus net gemist!).

Lille6

De volgende ochtend zijn we lekker ergens gaan ontbijten. Het was toen ook goed merkbaar dat Lille een echte studentenstad is, dat geeft een hele gezellige sfeer (vind ik). Daarna zijn we gaan verdwalen in de vele straatjes. We ontdekten toen dat de stad bij uitstek heel geschikt is om te winkelen. In het stadscentrum zijn namelijk, naast een aantal grote ketens, heel veel kleine boetiekjes te vinden. Onze favoriete straat was Place des Patiniers, die uitloopt in Rue de la Clef. Volgens mij zijn we echt ieder winkeltje in geweest, zo leuk! Ook een hele toffe 2e-hands winkel, met heel veel vintage Levi’s (helaas niet in mijn maat).

Een ander hoogtepunt, waar Lille ook wel bekend om is: La Vieille Bourse. Dit is een soort binnenplaats waar allerlei oude meuk (sorry, dit is vast oneerbiedig, maar je vindt hier echt van alles) verkocht wordt. Heel leuk om te zien, en het gebouw is ook erg mooi.

Helaas zat het tripje er voor ons toen weer op. Ik ben ‘s middags nog alleen naar Euralille gegaan, een heel groot overdekt winkelcentrum waar bijna alle grote ketens te vinden zijn. Zeker een aanrader als je lekker wilt inslaan, maar ik zou het niet op zaterdag doen. Ik werd gek van de drukte, waardoor ik ook geen zin had om dingen te passen of in de rij te gaan staan bij de kassa.

We hadden zeker nog meer willen doen en zien, dus het zou goed kunnen dat we nog een keertje teruggaan. Misschien gewoon voor een dagje, want het rijden is ons alles meegevallen, en wij vonden de stad zeker de moeite waard voor nog een extra bezoek.

Ben jij al eens in Lille geweest of staat het op je wishlist?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.