Lille for foodies

Lille is echt een paradijs voor foodies. Zóveel lekker eten, niet normaal! Er zijn in het centrum enorm veel leuke plekjes om te ontbijten, lunchen en dineren. Daar ga ik je echter (bijna) geen tips over geven. Ik ga je wel vertellen wat echt typisch Lille is, en wat je dus niet mag missen als je deze stad bezoekt.

Méert

Méert is waanzinnig populair in Lille. Het is een echte patisserie, die vooral bekend staat om de gevulde wafeltjes (en je kunt ze krijgen met heel veel verschillende vullingen!). De etalages zien er prachtig uit en bovendien is er ook een café tussen de twee winkels in. Wees op tijd als je hier naartoe wilt, want anders sta je in de rij!

Leuk om nog te vermelden: inmiddels zijn er meerdere vestigingen van Méert, zo ook in Parijs. Maar de allereerste vestiging was toch echt in Lille, dus dat maakte het voor mij extra leuk om hem mee te nemen in dit artikel.

Adres: 25-27 Rue Esquermoise, Lille
Website: https://www.meert.fr/

Les Merveilleux de Fred

Les Merveilleux vond ik fantastisch! Frederic is de oprichter van deze patisserie, vandaar het stukje ‘Fred’ in de naam. ‘Les Merveilleux’ is de naam van de gebakjes, die echt uniek zijn. Ik had zelf nog nooit zoiets gezien! Van buiten lijkt het gebakje op een negerzoen, maar dat is het niet. De basis is een meringue, daar omheen wordt een laag crème gesmeerd (in verschillende smaken mogelijk) en vervolgens wordt het gebakje in een dip gedipt (die natuurlijk weer past bij het soort crème).

Op de rechterfoto zie je hoe ze gemaakt worden. Ik heb zelf het gebakje geprobeerd met de naam L’Impensable (vertaling: het ondenkbare). Dit is een meringue, omhuld met slagroom met een koffiesmaak en gedipt in gekristalliseerde koffiemeringue.

IMG_8544

Je krijg er enorm vieze vingers van, want het is onmogelijk te eten, maar wel heel erg lekker. Zeker een dikke aanrader als je in Lille bent, want het is iets wat echt bij deze stad hoort!

Adres: 67 Rue de la Monnaie, Lille
Website: http://www.auxmerveilleux.com/home_nl/

Rue Royale

In de eerste alinea vermeldde ik al dat ik niet heel erg in zou gaan op leuke eettentjes, omdat er daar gewoon heel erg veel van zijn! Maar ik kan je wel een straatje aanraden om naartoe te gaan, en dat is Rue Royale. Hier zit onder andere Berliner, een plek waar je heerlijke burgers schijnt te kunnen eten.

64ffca63-e7fc-47e6-b5c9-2ad6c2ebc461

Wij hebben cocktails gedronken bij L’Autrement Dit, een gezellig barretje die ook in deze straat zit. De cocktails waren erg lekker en er werd continu (gratis) eten op tafel gezet (olijven, nootjes, …). De rest van de straat zat vol met vergelijkbare tentjes, waar het ‘s avonds erg druk was. Lille is een echte studentenstad en dat was in dit straatje zeker te merken!

Ben jij al eens in Lille geweest en heb je nog aanraders voor mij/andere lezers? 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.