De ultieme shoproute in Parijs

Iedere keer dat ik naar Parijs ga, ga ik stiekem ook wel een beetje om te shoppen. Zelfs de standaard ketens vind ik leuker in Parijs (misschien omdat ik dan meer in shop-stemming ben, maar ze zullen vast ook een iets andere collectie hebben). Maar ook een aantal winkels die je niet in Nederland vindt zullen niet ontbreken in dit lijstje!

Als eerste deel ik de route met jullie, zoals ik hem in Google Maps heb ingevuld. Ja, je kunt hier waarschijnlijk wel een dagje mee vullen, maar dan pik je ook een paar toffe highlights mee!

Schermafbeelding 2018-08-28 om 17.07.12

Arc de Triomphe & Champs Elysées

Laten we beginnen bij de Arc de Triomphe, dan hebben we direct de eerste highlight gehad! Bovendien is het een mooie start om de Champs Elysées (dé hoofdstraat van Parijs) af te lopen. Aan de linkerkant vind je betaalbare ketens, maar ben je in voor iets geks kun je ook rechts gaan lopen waar de high end merken te vinden zijn. Aan de linkerkant vind je winkels zoals H&M, Zara (Home) en Sephora. Ook is er een gigantische Disneywinkel!

Loop je de Champs Elysées helemaal af – even een stukje door het park, maar je ziet als het goed is het reuzenrad al staan – dan kom je bij Place de la Concorde. Een gigantisch plein. Wil je hier een rondje omheen maken ben je wel even bezig, want je moet ongeveer 36 keer oversteken en het verkeer is ronduit hectisch.

Place de la Madeleine & de grote warenhuizen

Sla links op Place de la Concorde, de Rue Royal in. In deze straat vind je onder andere een grote Ladurée winkel + café, waar je dus kan zitten voor een high tea of een zakje macarons mee kunt nemen voor onderweg. Vervolgens bereik je La Madeleine: hier ga je omheen (of gezellig even naar binnen, want dit telt ook zeker als highlight). Achter deze kerk ligt de Rue Tronchet. Deze volg je tot je op de splitsing komt met de Bd. Haussmann, tijd voor de grote warenhuizen! Sla rechtsaf.

Ook als je geen geld hebt om te shoppen bij de (toch wel prijzige) warenhuizen, is het zeker de moeite waard om even naar binnen te gaan. Bij Le Printemps, waar je als eerste langskomt, kun je het dakterras gratis op voor een prachtig uitzicht over de stad. En vervolg je de Bd. Haussmann zul je Galeries Lafayette ongetwijfeld tegenkomen. Vooral in de winterperiode echt de moeite waard om naar binnen te gaan, ze hebben namelijk een gigantische kerstboom in het midden van de winkel staan (en het dak is ook prachtig!).

Schermafbeelding 2018-08-28 om 17.49.39.png

Winkelcentrum Les Halles & Rue Rivoli & Hotel de Ville

Vanaf Galeries La Fayette (cirkeltje links bovenin) is het makkelijk om naar het grote overdekte winkelcentrum te lopen: Les Halles. Reken hier ook de winkels direct rondom het centrum in mee, die zijn ook de moeite waard! In Les Halles vind je echt van alles, er zijn namelijk zes verdiepingen vol met winkels. Sommige winkels zul je in Nederland ook vinden, maar zeker niet allemaal. Ik vind het zelf altijd leuk om hier sowieso even bij New Look te kijken.

Ben je hier klaar, ga dan aan de andere kant naar buiten dan waar je binnen bent gekomen, zodat je bij Rue Berger het daglicht weer bereikt. Loop via deze straat en de Rue du Pont Neuf door naar de Rue Rivoli (echt heel dichtbij, dus loop er niet voorbij). Sla hier linksaf. De Rue Rivoli heeft nog veel meer winkels, maar geen winkels die je niet al eerder gezien hebt op deze route.

Ik vind het zelf ook altijd leuk om het overdekte gedeelte (parallel aan de Jardin de Tuileries) te volgen, want daar zitten allerlei toeristenwinkeltjes. Dan ga je echter wel de verkeerde kant op voor de rest van de route. Je kunt hem op en af lopen, maar je kunt het ook bewaren voor een volgende keer óf de rest van de route skippen. Kan me ook goed voorstellen dat je er inmiddels al wel klaar mee bent, haha. 

Blijf je de route volgen, dan kom je vanzelf bij Hotel de Ville aan: het prachtige gemeentehuis van Parijs. Mooie plek om foto’s te maken, ook van de carroussel die op het plein staat! Het plein steek je over, blijf doorlopen totdat je bij de brug komt. Via de brug steek je de Seine over, met uitzicht!

b96361ca-dc08-41d2-879c-45fb98971d93

Notre Dame & Shakespeare and Company

Als je bent overgestoken zit je op het eilandje van de Notre Dame. Je kunt er voorlangs lopen, maar nu je er toch bent: bekijk hem eens van de achterkant, dan is hij eigenlijk nog mooier. De route zit er toch bijna op!

Heb je de Notre Dame gezien, steek dan opnieuw de Seine over (niet terug, maar naar de andere kant). Je komt langs een kerk met een klein parkje, waar je ook prachtig uitzicht op de Notre Dame hebt! Ernaast ligt Shakespeare & Company, de laatste stop van vandaag. Deze Engelse boekwinkel is enorm populair, omdat bekende schrijvers hier vroeger urenlang hebben gespendeerd tijdens het schrijven van hun boeken. Ga er zeker even naar binnen, het is het waard! En breng gelijk een bezoekje aan Aggy (de kat), die waarschijnlijk boven ligt te slapen.

We zijn aan het einde van de route! Vergeet niet: ik heb er een paar highlights in meegenomen, maar Parijs heeft natuurlijk nog heel veel meer te bieden 🙂 Ik ben benieuwd wat jouw favoriete stukje Parijs is (als je dat hebt) en anders of/waarom jij graag naar Parijs zou willen. Let me know!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.