Roadtrip #2: Noord/Midden Italië

Tijd voor roadtrip #2! Het idee van Roadtrip is dat ik een route bedenk, langs allerlei mooie plekken/steden. De routes zou ik allemaal zelf graag willen rijden, maar omdat er weinig tijd is in het dagelijks leven om veel trips uit te voeren, deel ik mijn ideeën&plannen met jullie. En wie weet staat er binnenkort echt een roadtrip (of een combinatie ervan) op de planning!

Ook bij deze roadtrip ben ik er vanuit gegaan dat je ongeveer 3 weken de tijd hebt om hem te rijden. Deze is trouwens wel even iets specialer: we vliegen naar Venetië, huren een auto en leveren die op het vliegveld van de laatste bestemming (Bologna) weer in.

Schermafbeelding 2018-10-25 om 10.42.13.png

We beginnen dus in Venetië. Ontzettend toeristisch in de zomer, maar ondanks dat wil ik er zelf toch graag nog naartoe. Vervolgens rijden we naar het Gardameer. Wil je onderweg nog stoppen in Verona? Doen! Na het Gardameer gaan we door naar Milaan, en vervolgens staat Cinque Terre op het programma. Via Pisa rijden we daarna naar Sienna. Het is leuk als je hier nog wat extra tijd kunt doorbrengen, omdat de Toscaanse stadjes in de omgeving ook echt de moeite waard zijn (Lucca, San Gimignano, …). Vervolgens gaan we naar Florence en dan is Bologna onze laatste bestemming.

Venetië

venice.jpg
Photo by Candré Mandawe on Unsplash

Moet ik nog wat zeggen over Venetië? Nee toch? Spreekt wel voor zich. Ik ben er zelf ook nog nooit geweest, dus tips en must-sees kan ik je (nog) niet geven.

Gardameer

garda.jpg
Photo by Andrea Sonda on Unsplash

Volgens mij zit half Nederland hier altijd op de camping, maar wel met recht. Want wat is het hier prachtig zeg! Neem je tijd om hier lekker vakantie te vieren, te zwemmen en van de natuur te genieten.

Milaan

milan.jpg
Photo by Alexandru STAVRICĂ on Unsplash

De modestad, maar ook een stad met enorm veel mooie gebouwen, straatjes, restaurantjes, …

Cinque Terre

vernazza

Cinque Terre heb ik al vaker genoemd op mijn blog: ik wil er heel graag naartoe! Eventueel is dit ook te combineren met een Franse roadtrip, aangezien het niet heel ver van de Franse grens afligt. Van mijn schoonouders kreeg ik daarnaast de tip dat het iets-noordelijker-gelegen Rapallo ook zeker de moeite waard is om te bezoeken!

Pisa

Pisa
Photo by Hao Zhang on Unsplash

Ik denk niet dat Pisa een bestemming is om lang te blijven hangen, maar bezoek in dat geval ook zeker het stadje Lucca als je hier bent. En vergeet niet om die cheesy foto bij de toren te maken ; ).

Siena

Siena.jpg
Photo by Cristina Gottardi on Unsplash

Wie las er vroeger ook de paardenboeken van Bianca? Haha, dat is namelijk de eerste keer dat ik van Siena hoorde: hier heb je jaarlijks een paardenrace op het grote plein, en dat gaat er heftig aan toe (vallende mensen enzo). Ook dit is geen stadje om heel lang te blijven, dus bezoek zeker San Gimignano als je daar tijd voor hebt!

Florence

firenze
Photo by Jonathan Körner on Unsplash

Ook bij deze stad heb ik echt een associatie met een boek: Inferno, van Dan Brown. Volgens mij is dit een waanzinnige stad, vooral ook geliefd bij kunstkenners. Maar ook als je niet zo van kunst houdt, kun je je hier goed vermaken.

Bologna

bologna
Photo by Andrey Kirov on Unsplash

Bologna heeft mij altijd al aangetrokken, waarschijnlijk omdat ik echt wel houd van de Italiaanse cultuur. Mocht je er al genoeg van hebben, dan kun je je roadtrip ook bij Florence beëindigen, maar ik zou Bologna zeker aan mijn route toevoegen.

Dat was ’em weer! Natuurlijk is deze roadtrip ook op veel andere manieren te combineren (misschien zelfs met die van Frankrijk, met een paar aanpassingen). Je kunt er ook voor kiezen er met je eigen auto naartoe te rijden (en bijvoorbeeld nog een tussenstop maken in Zwitserland/Frankrijk). Zou jij deze route willen rijden? Let me know!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.