TAG: reisdilemma’s

Op de website van reisdoc verscheen (een paar jaar geleden alweer) een artikel met een aantal reisdilemma’s. Inmiddels is dit lijstje al door meerdere travelbloggers overgenomen als TAG, en vandaag doe ik hem ook!

wintersport.jpg
Photo by Luc van Loon on Unsplash

1. Zonvakantie / Wintersport

Dit vond ik echt lastig kiezen. Ik ben nog maar één keer gaan wintersporten en dat vond ik wel leuk, maar er lag toen echt slechte sneeuw. Heel eng, met een ijslaagje enzo, waardoor het me als beginnende skiër onmogelijk werd gemaakt om heelhuids naar beneden te komen. Ik zou nog wel heel graag een herkansing willen, want ik vind de sneeuw (vooral in combinatie met bergen) echt heel mooi. Voor nu ben ik dus wel even veilig voor de zonvakantie gegaan, maar wel met de kanttekening dat het van mij echt geen 35 graden hoeft te zijn elke dag. En ik hoef ook niet elke dag aan het zwembad of strand te liggen, want dan ga ik me echt gruwelijk vervelen.

2. Vakantie aan de kust / Vakantie in het binnenland

Ook zo’n onmogelijke keuze. Maar ik vind het toch wel heel lekker om ergens aan het water te zitten, al mag dat van mij ook een meer-kust zijn haha.

3. Europees eten / Aziatisch eten

Dit vond ik niet zo moeilijk. Ik houd heel erg van Europees eten, vooral Italiaans natuurlijk! En Aziatisch eten is niet voor mij weggelegd, ik houd niet zo van pittig eten en bepaalde kruiden (koriander, barf) krijg ik echt niet weg. Ik moet wel zeggen dat ik bepaalde smaken al meer begin te waarderen, waaronder gember. Ohja, en sushi eet ik natuurlijk wel!

4. Weg met vriendinnen / Weg met partner

Hier streep ik gewoon lekker niks door. Ik vind het natuurlijk heel fijn om met mijn partner weg te zijn, maar het is bij ons wel lastig om een gezamenlijk tripje te plannen wat we allebei 100% leuk vinden. Hij is echt meer van de lange luiervakantie, 35+ graden en de hele dag boeken lezen in een strandstoel. Ik wil juist meer van een land of stad zien en een paar vriendinnen vinden dit ook erg leuk. Vandaar dat ik het graag afwissel!

5. Actieve vakantie / Luiervakantie

Ja, heb ik al wel uitgelegd inmiddels, toch? Een paar luierdagen tussendoor zijn welkom hoor, maar ik wil ook zeker de omgeving ontdekken en leuke dingen doen!

asia
Photo by Jakob Owens on Unsplash

6. Azië / Afrika

Uhm, wederom geen keuze. Simpelweg omdat ik beide continenten nog nooit heb bezocht (en het allebei graag nog een keer wil zien). Als ik moet kiezen waar ik eerder heen denk te gaan, dan zal dat na lang twijfelen waarschijnlijk Azië worden.

7. Barcelona / Rome

Rome ken ik al wat beter, dus misschien verandert mijn keuze als ik Barcelona nog wat beter heb leren kennen (maar ik betwijfel het). Ik ben sowieso dol op de Italiaanse cultuur en Rome heeft zoveel moois te bieden, wauw!

8. Hotel / Camping

Eigenlijk allebei niet. Het liefst een Airbnb’tje waar je ook genoeg mogelijkheden hebt om naar buiten te gaan. Een hotel is me net iets te opgesloten, en een camping is me wat te primitief (maar ik ben dan ook niet opgegroeid met kamperen). Ik krijg vooral de rillingen bij het idee dat je in zo’n gemeenschappelijke wasruimte moet douchen, en dat je ‘s nachts met je wc-rolletje onder je arm naar het toiletgebouw moet lopen.

9. Citytrip / Natuurvakantie

Allebei wel, ik ben ook dol op de natuur. Maar als ik echt moet kiezen wordt het een citytrip voor mij, want ik ben echt wel dol op de stad. Lekker cultuur snuiven, leuke hotspots ontdekken, gezellige straatjes, winkeltjes, je kent het wel! (:

10. Wereldreis / De wereld zien in meerdere keren

Geen moeilijke keuze. Een wereldreis lijkt me fantastisch hoor, maar dan heb je waarschijnlijk wel al je geld in één keer opgemaakt en/of de komende paar jaar geen recht meer op (lange) vakantie. Bovendien heb ik altijd enorme voorpret tijdens het uitzoeken van bestemmingen en dingen om te doen, dus het liefst plan ik meerdere reizen en doe het niet allemaal in één keer.

11. Nooit meer reizen / Nooit meer je vrienden zien

Pff, stom dilemma. Maar als ik op reis ben, dan zijn mensen het enige waar ik heimwee naar kan hebben. Wat voor mij wel aangeeft dat de mensen om mij heen belangrijk voor me zijn en ik ze graag in de buurt heb.

roadtrip
Photo by Paula May on Unsplash

12. Weg met de auto / Weg met het vliegtuig

Makkelijk! Ik heb vliegangst + ik ben dol op roadtrips. Gezellig met elkaar onderweg, het landschap zien veranderen, mooie plekjes zien die je anders nooit tegen zou komen, moet ik nog verder gaan?

13. Backpacken / Cruisen

Cruisen lijkt me verschrikkelijk. Vastzitten op zo’n boot, en als er een ziekte uitbreekt dan kun je geen kant op. Backpacken heb ik de afgelopen zomer (een soort van) gedaan, en hoewel het gewicht op je rug niet heel prettig is, kan ik daar wel mee leven als ik mijn backpack zo nu en dan lekker kan dumpen.

14. Alles regelen / Alles op de bonnefooi

Ik vind het ontzettend leuk om spontaan dingen te ontdekken, want dat zijn vaak de dingen die je het meest bijblijven. Maar ik heb zo enorm veel plezier in het voorbereiden van mijn vakanties en tripjes, dat ‘alles regelen’ voor mij al een deel van de reis maakt voordat ik eraan begonnen ben. Wel met ruimte voor ‘bonnefooi-momentjes’ dan.

rails.jpg
Photo by Irina Kostenich on Unsplash

15. Roadtrip / Op een plek blijven

Na mijn Interrailervaringen van afgelopen zomer, kan ik zeker zeggen dat een roadtrip (of ‘treintrip’ in dit geval) echt fantastisch is. Ik heb al eerder aangegeven dat ik graag omgevingen verken en plekjes wil leren kennen. Als ik een plaats of gebied gezien heb, dan trek ik graag weer door om nieuwe dingen te ontdekken.

Wieuw, een heel verhaal is het geworden! Ik ben benieuwd naar jouw voorkeuren, kun je je vinden in mijn lijstje of zou jij het heel anders invullen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.