10 prachtige meren in Europa voor je volgende vakantie

Deze zomer hadden we een reis naar Indonesië op de planning staan. Of nouja, hebben. Half mei wordt de knoop doorgehakt of het doorgaat of niet, maar ik denk dat we het op onze buik kunnen schrijven. En natuurlijk is het nog onduidelijk of er binnen Europa wel gereisd kan worden, maar ik vond het in ieder geval erg leuk om te kijken naar mooie bestemmingen die goed bereikbaar zijn met de auto. Vandaag deel ik 10 van de mooiste meren in Europa!

cauma
Photo by Kevin Schmid on Unsplash

1. Caumasee – Zwitserland

Ahhh kijk nou! Die prachtige kleur van het water, berg op de achtergrond… De Caumasee ligt in het Zwitserse Flims. Het water is er lekker warm, dankzij onderaardse bronnen waar het water vandaan komt.

plit
Photo by Pascal Habermann on Unsplash

2. Plitvice Lakes – Kroatië

Smaragdgroene meren en prachtige watervallen. Het is niet zomaar een meer, hier in Kroatië, maar een nationaal park. Je kunt prachtig wandelen en genieten van al het natuurschoon. Staat zeker op mijn bucketlist!

braies
Photo by Luca Bravo on Unsplash

3. Lago di Braies / Pragser Wildsee – Italië

De eerste keer dat ik een foto van dit prachtige meer zag, dacht ik dat het in Canada was. Toen ik erachter kwam dat het in Noord-Italië ligt – en daarmee een stuk bereikbaarder dan wanneer het in Canada was geweest – schreef ik het meer direct bovenaan mijn wensenlijstje voor deze zomer. (Als dat mogelijk is in deze situatie, natuurlijk!).

obser
Photo by Waldemar Brandt on Unsplash

4. Obersee – Duitsland

Ik ben veel meer een meren-persoon dan een zee-persoon. En bovenstaande afbeelding van de Obersee – in het zuiden van Duitsland – laat precies zien waarom. De rust die van de foto afstraalt, dat is precies waarom ik er zo dol op ben. Omgeven door bomen en bergen, echt prachtig!

eibsee
Photo by Daniel Seßler on Unsplash

5. Eibsee – Duitsland

Nog eentje in de categorie: dit is vast in Canada. Hoe prachtig is dit! Om de hoek ligt het nog steeds niet, maar op zo’n 850 km afstand vanaf Utrecht is dit met de auto toch echt goed bereikbaar. Je schijnt een prachtige wandeling om het meer heen te kunnen maken, waarbij je uitzicht hebt op het indrukwekkende berglandschap. Echt wauw.

kon
Photo by Simon Migaj on Unsplash

6. Königssee – Duitsland

Heel eerlijk, ik had van tevoren géén idee dat Duitsland zoveel mooie pareltjes had op het gebied van meren. Vrijwel het gehele meer ligt in het Nationaal Park Berchtesgaden. Je kunt hier dan ook prachtig wandelen en er is meer te zien dan het meer alleen.

hall
Photo by Dimitry Anikin on Unsplash

7. Hallstätter meer – Oostenrijk

Ik denk dat iedereen weleens een foto van dit prachtige meer in Oostenrijk heeft gezien. Ook in de winter is dit echt een plaatje! Houd hier wel rekening met hele grote drukte, vooral in het hoogseizoen. Sinds er werd gesuggereerd dat Hallstätt dé inspiratiebron was voor de Disneyfilm Frozen is het hier alleen maar drukker geworden. Omdat er maar zo’n 800 mensen in het dorpje wonen, wordt het toerisme sterk gereguleerd. Er wordt een beperkt aantal bussen toegelaten bijvoorbeeld.

bled
Photo by Hostaphoto on Unsplash

8. Lake Bled – Slovenië

In de zomer van 2018 bezocht ik het meer van Bled, als dagtrip vanuit Ljubljana. Het is echt een prachtig meer, en het eilandje met de kerk in het midden maakt het natuurlijk extra sprookjesachtig. Je kunt lekker zwemmen in het meer, een wandeling maken (het is prima te doen om een rondje meer te wandelen) of een bootje huren en daarmee naar het eilandje varen. Heel tof!

ohrid
Photo by Gorjan Ivanovski on Unsplash

9. Ohridmeer – Macedonië

Ik kende dit meer zelf nog niet, maar tijdens mijn zoektocht op internet kwam ik dit meer meerdere keren tegen. Ook heel mooi met deze tempel natuurlijk. Mocht ik Macedonië binnenkort gaan bezoeken, dan staat dit meer zeker op de route!

myv
Photo by Jonathan Ybema on Unsplash

10. Lake Myvatn – IJsland

Een meer van een hele andere categorie, maar Lake Myvatn is wel een meer wat ik echt prachtig vond! Niet om in te zwemmen, want daar is het echt wel te koud voor (vond ik), maar vanwege de grote diversiteit aan vogels die rondom het meer leven én alle eilandjes in het meer. Het ziet er daarom echt prachtig uit en ik raad je zeker aan om hier naartoe te gaan als je in IJsland bent.

Welk meer staat bovenaan jouw lijstje? (:

*het meer op de omslagfoto is Lago di Toblino in Noord-Italië. Heeft deze lijst nét niet gehaald, maar is natuurlijk ook prachtig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.